Skrevet af:
Jesper Beese
22. september 2017

Investering kræver fremover en LEI-kode

Alle virksomheder, selskaber og foreninger, der ønsker at handle med aktier, obligationer eller andre finansielle instrumenter, skal inden 3. januar 2018 have en såkaldt LEI-kode. 

En LEI-kode (Legal Entity Identifier) er en 20-cifret kode, som identificerer en juridisk enhed. 

LEI-koden er et krav fra EU, som skal give offentlige myndigheder mulighed for at følge virksomheden eller foreningens handel på de finansielle markeder. 

Alle virksomheder, der drives på CVR-nummer, skal have en LEI-kode.

Hvor kan jeg få en LEI-kode
Du kan søge om en LEI-kode hos en LEI-udbyder - f.eks. det nordiske selskab NordLEI. Du kan evt. kontakte din bank og høre om hvilke udbyder de samarbejder med. P.t. koster det 100 Euro at oprette en LEI-kode, og du bliver guidet gennem processen på den hjemmeside, hvor du søger. 

Derudover skal du betale et årligt gebyr på ca. 2/3 dele af oprettelsesprisen for drift og vedligehold af LEI-systemet.

Send din LEI-kode til din bank
Når du har fået din LEI-kode, skal du sende den til virksomhedens bankforbindelser sammen med oplysning om virksomhedens CVR-nummer. 

Vær opmærksom på, at fra den 3. januar 2018 må finansielle institutter og banker ikke indgå handler med virksomheder og foreninger, der ikke har en LEI-kode. 

Alle virksomheder som ikke har en LEI-kode fra den 3. januar kan derfor ikke handle med værdipapirer. 

Mange virksomheder på tværs af Europa skal have oprettet en LEI-kode frem til januar, og derfor kan der være lang ekspeditionstid. Derfor anbefaler vi, at du bestiller en LEI-kode snarest muligt.

Læs mere om LEI-koder hos GLEIF - den officielle LEI-hjemmeside.

Denne publikation er skrevet i generelle vendinger og skal alene betragtes som generel vejledning. Du bør ikke handle eller undlade at handle uden at have fået professionel rådgivning. Kontakt danrevi for at drøfte de specifikke problemstillinger.

 

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Læs mere
 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os

Find din kontaktperson
 

Bliv klogere - benyt dig af vores kursustilbud

Læs mere